Gratis verzending boven €200

Made in amsterdam
Duurzaam
Voor 14u besteld vandaag verzonden
Achteraf betalen
Global shipping

Al onze tassen worden gemaakt van gered leer. Overstock leer noemen we dat in leder vakjargon. Dit is leer wat een leerlooier gemaakt heeft en vervolgens wordt afgekeurd door de klant. Omdat de kleurtint net afwijkt van wat ze had willen hebben. Misschien was de kleur niet egaal genoeg of juist te egaal. Wat de reden ook was. Zij wilde het niet meer. Wij willen het nog wel. Wij verwelkomen kleine afwijkingen en gebruiken ze onzichtbaar aan de binnenkant of snijden eromheen. De nerven, littekens en variatie in dikte en kleur van dit levende materiaal maken je sak juist uniek.

We vertellen je graag over hoe je jouw sak goed kan verzorgen. Zodat hij jaar na jaar na jaar mooi blijft.

  • (regen) druppels kunnen een verkleuring op leer achterlaten, vooral bij lichte leerkleuren. Die kan je meestal eenvoudig wegvegen met een schone, klamme doek. Dit kan je het best zo snel mogelijk doen als je de regen uit bent.
  • Een sak is redelijk regenbestendig maar ik kan niet garanderen dat je spullen droog blijven na een paar stevige stortbuien. Hij is niet geheel waterdicht of waterafstotend dus spray daarom je leren tas om de paar maanden in met een beschermende leerspray.
  • Je moet nat leer drogen bij kamertemperatuur. Leg je sak vooral niet op een verwarming of bij een kachel. Dan kan het leer krimpen en verharden.
  • De leersoorten die ik gebruik zijn niet geschikt om in te smeren met leer oliën of andere soorten vet.
  • Pas op met lichte kleuren leer en donkere (spijker )broeken, deze kunnen afgeven.
Dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, dat kan je onder aan deze pagina doen, ja echt waar, kijk maar. Helemaal rechts onderaan. Ook kan je onze Facebook en onze Instagram accounts volgen.

Onderhoud is toegevoegd aan je winkelmand