Gratis verzending boven €200

Made in amsterdam
Duurzaam
Voor 14u besteld vandaag verzonden
Achteraf betalen
Global shipping

Werkwijze

Made in Amsterdam

Ons tassen atelier vind je op een heerlijk rustig plekje aan het Rembrandtpark in Amsterdam-West.

In dit atelier worden alle monsak tassen gemaakt. Door monsak medewerkers, onder goede arbeidsomstandigheden. Dat weten we 100% zeker.

Bij ons kan je terecht om het assortiment in onze atelier shop te bekijken, we kunnen een tas speciaal voor jou op maat maken of je kan een workshop volgen waarbij je zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. We delen graag onze passie voor het vak en leggen je er met liefde alles over uit. Je bent altijd welkom om even langs te komen waaien en een praatje te maken. Dan kan je ook meteen het huidige aanbod aan leren tassen zien en wie weet zit er wel een match voor jou tussen. Dan loop je niet alleen met een nieuwe tas de deur uit maar ook met een goed geweten.

Gered leer

Wij gebruiken uitsluitend gered leer. Dit zijn partijen leer die worden afgekeurd door hele strenge regels van grote modehuizen. Wij redden dit leer, we snijden om beschadigingen heen en verwelkomen alle kleuren die zij links lieten liggen.

Als wij hier de normale prijs voor zouden moeten betalen zouden onze tassen twee keer zo duur zijn. Dat is nu gelukkig niet het geval. Een win-win situatie dus.


Leer is een van de meest duurzame materialen omdat het zo lang mee gaat en mooier en soepeler wordt met de tijd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een tas van nep leer (polyurethaan=soort plastic) wat na een jaar al slijtage vertoont en niet verteerbaar is omdat het synthetisch is.

Wanneer je bewust kiest voor een tas helemaal naar jouw smaak dan kies je ook voor een tas die heel lang mee gaat. Een duurzame keuze dus. Met onze customizer kan je een tas ontwerpen naar jouw wensen. Wij weten zeker dat deze tas niet in de kast blijft liggen.
workshop volgen waarbij je zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. We delen graag onze passie voor het vak en leggen je er met liefde alles over uit. Je bent altijd welkom om even langs te komen waaien en een praatje te maken. Dan kan je ook meteen het huidige aanbod aan leren tassen zien en wie weet zit er wel een match voor jou tussen. Dan loop je niet alleen met een nieuwe tas de deur uit maar ook met een goed geweten.

Duurzaamheid

Een monsak tas is op meerdere vlakken duurzaam. Onze producten leggen geen lange boot- of vliegtochten af, leer gaat lang mee en door het upcyclen voorkomen we dat deze huiden worden gedumpt. Omdat ons atelier in Amsterdam gevestigd is, kunnen we snel inspelen op onze Amsterdamse retailers. We bevoorraden deze retailers lekker Hollands op de fiets, duurzaam, milieuvriendelijk en nog goed voor onze gezondheid ook.

Het up-cycled leer wat we uitsluitend gebruiken wordt zo efficiënt mogelijk benut. Door slim puzzelend de patronen uit te snijden minimaliseren we het afval van het leer. Zelfs de kleinste stukken leer kunnen we gebruiken voor vakjes of voor de pullers aan de ritsen van de tassen.

Ook zijn we geïnteresseerd in ontwikkelingen op duurzaam gebied binnen onze branche. Zo bezoeken we lezingen op dit gebied, werken we regelmatig samen met hogescholen, we verwelkomen stagiaires en gaan projectmatige samenwerkingen aan. Zo verdiepen we ons op dit moment in ananas-leer, een vegan alternatief.

Onderhoud

We vertellen je graag over hoe je jouw sak goed kan verzorgen. Zodat hij jaar na jaar na jaar mooi blijft.

  • (regen) druppels kunnen een verkleuring op leer achterlaten, vooral bij lichte leerkleuren. Die kan je meestal eenvoudig wegvegen met een schone, klamme doek. Dit kan je het best zo snel mogelijk doen als je de regen uit bent.
  • Een sak is redelijk regenbestendig maar ik kan niet garanderen dat je spullen droog blijven na een paar stevige stortbuien. Hij is niet geheel waterdicht of waterafstotend dus spray daarom je leren tas om de paar maanden in met een beschermende leerspray.
  • Je moet nat leer drogen bij kamertemperatuur. Leg je sak vooral niet op een verwarming of bij een kachel. Dan kan het leer krimpen en verharden.
  • De leersoorten die ik gebruik zijn niet geschikt om in te smeren met leer oliën of andere soorten vet.
  • Pas op met lichte kleuren leer en donkere (spijker )broeken, deze kunnen afgeven.

Infographic monsaks missie

Rosanne van Miltenburg is een illustrator wie zich inzet voor een een meer duurzame fashion industrie. Ze heeft monsaks duurzame missie samengevat tot de volgende infographics.

Werkwijze is toegevoegd aan je winkelmand